Liikenteen tiedotus | Etusivu | Ajankohtaista

Viikonlopun liikenne-ennuste


Tiehallinto seuraa jatkuvasti liikenteen kehitystä automaattisen liikenteenmittausjärjestelmän (LAM) avulla. Karttaan on merkitty paikat, joissa sijaitsevien LAM-pisteiden keräämien tietojen perusteella liikenteen ennuste ja tarkemmat kuvat on tehty. Liikenteen ajantasainen seuranta toimii pe/su klo 12:00 - 24:00 (juhlapyhien yhteydessä muulloinkin). 
 


Valitse paikka:
[Inkoo] [Hiidenvesi] [Karkkila] [Riihimäki] [Mäntsälä] [Lusi] [Koskenkylä] [Elimäki]

Ennustettu liikenne Etelä-Suomen pääteillä 4.6. ja 6.6.2004

Viikonloppuliikenne vilkasta

Viikonvaihteessa aluksi lämmin ja melko poutainen sää näyttää hieman viilenevän ja muuttuvan vaihtelevaksi, idässä sateita voi tulla jo viikollakin. Päivälämpötila on 15 ja 20 asteen välillä. Ajo-olosuhteissa ei pitäisi olla ongelmia. Sorateillä on edelleen paikoin kelirikkoa (ks. painorajoitussivu), mutta kelirikkotilanne on tänä keväänä ollut helppo, eniten rajoituksia on vielä Savo-Karjalan tiepiirissä.

Liikenne on viikonloppuna kesän tapaan vilkkasta. Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen kolmos- ja nelosteille. Valtatiellä kolme Tampereelle ja samoin valtatiellä neljä Helsingistä Lahteen liikenne sujuu hyvin moottoritiellä. Nelostiellä etenkin menoliikenteessä kannattaa varautua nopeuksien laskuun Lahden ja Heinolan välillä. Siellä on moottoritien toisen ajoradan rakennustyö alkanut ja se aiheuttaa paikoin liikennejärjestelyjä, ks. hankesivut. Valtatie kuudelle Koskenkylästä Kouvolaan ja valtatie kolmelle Tampereen läntiselle ohikulkutielle syntyy jonoja tienparannusten liikennejärjestelyjen vuoksi. Länsisuunnassa voi kantatie 51:llä olla paikoin ruuhkaista.

Menoliikennettä on eniten kello 16 ja 20 välillä. Paluuliikenne sunnuntaina on huipussaan kello 18 ja 22 välillä. Pahimmat ruuhkapaikat ovat samoja kuin menoliikenteessä.

Hirvet ovat liikeellä ja vaara joutua hirvionnettomuuteen on nyt suuri. Ks. myös Savo-Karjalan tiepiirin tiedote.

Käynnissä olevia tietöitä on merkitty päivittyvään tietyölistaan, mutta ei välttämättä kaikkia. Myös tienpäällystystyöt ovat alkaneet, mutta niitähän ei yleensä tehdä perjantain klo 15 jälkeen. Toukokuussa tuli jakeluun ilmainen tietyökartta, josta selviävät kesän tietyö- ja tienpäällystyskohteet tieverkolla.

Ajantasaiset tiesää-, tietyö- ja liikennetiedot näkyvät ympäri vuorokauden Tiehallinnon Internet-sivuilla www.tiehallinto.fi/alk  ja tekstitelevision sivuilta 410-413 sekä suurimpien levähdysalueiden Tieinfoista. Teiden kunnosta ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle 0200 2100 (pvm) ympäri vuorokauden.

Lisätietoja: Tiehallinnon liikennekeskus, puh. 0204 22 8710

Lisätietoja (sähköpostitse)


Alkuun | Liikenteen tiedotus | Ajankohtaista -sivu | Etusivu